TypeOnline Cursus
Afgenomen cursussen3463
Prijs€79€49

Bestel de cursus

Welkom

Welkom bij de training ‘Stoppen met roken’ en gefeliciteerd met het zetten van de eerste stap op weg naar een rookvrij en gezonder leven! In onderstaand overzicht krijg je een duidelijk beeld van wat de training inhoudt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
Na het doornemen van deze cursus zul je meer inzicht hebben in de mogelijkheden die er zijn om te stoppen met roken en je zult ook meer kennis hebben over de zaken waar je rekening mee dient te houden tijdens het stoppen met roken. De beste manier om te stoppen is namelijk door te leren hoe de verslaving in elkaar zit, dus met informatie. Ook zul je hierna meer gemotiveerd zijn om te stoppen met roken en daarnaast over de kennis beschikken die nodig is om het stoppen met roken vol te houden. Want dat blijkt vaak nog het lastigste te zijn: voor eens en altijd stoppen met roken zonder terug te vallen.

Hoe gebruik je deze cursus?

Verder wil ik je graag vertellen hoe om te gaan met deze cursus. Het bestaat uit verschillende delen. Plan één moment waarop je ze allemaal leest, als dat mogelijk is. Dus plan hiervoor een vast moment waarbij je echt de tijd neemt voor jezelf zonder dat iemand je kan storen. Zet je telefoon uit en ga er echt voor zitten. Mocht dit niet mogelijk zijn, plan dan verschillende data waarop je de delen gaat lezen. Hiervan is de laatste datum die je plant de dag dat je afscheid gaat nemen van jouw sigaret. Wat ik met je wil doen, is een afspraak maken. Je gaat informatie krijgen en instructies voor oefeningen. En wat ik je eigenlijk wil laten beloven is dat je de instructies op gaat volgen. Deze oefeningen zullen een kans zijn om een nieuwe manier te ontdekken waarop jij gemakkelijk kunt stoppen met roken. Maar dan moet je jezelf ook de kans geven om dat te ontdekken.

Wat je van de oefeningen kunt verwachten

Het kan zomaar zijn dat je weerstand voelt bij sommige oefeningen. Dan wil ik je toch vragen om op dat moment de instructies op te volgen, waarna je aan het einde kunt oordelen of het iets voor jou was of niet. De oefeningen worden op verschillende manieren aangeboden. Wat voor de één juist werkt, werkt voor de ander misschien wat minder. Zo introduceer ik ook een oefening met de ogen gesloten. Het is een manier om wat makkelijker bij je eigen gedachten en bij je eigen gevoelens te zijn. Misschien heb je het nooit gedaan; misschien vind je al dat het niet voor jou werkt, maar dan zou ik toch zeggen: geef jezelf een kans. En aan het einde maak je je eigen conclusie wat voor jou heeft gewerkt. Neem bij de oefeningen tijd voor jezelf. Als je het nodig vindt, loop dan even een paar minuten weg van de computer en kom even tot jezelf. Je kunt dan in alle rust je oefeningen doen.

BESTEL DEZE CURSUS
Wat gaan we doen?

In deze cursus gaan we eerst kijken naar de effecten van roken. Wat zijn de effecten op de gezondheid van roken? In welke mate draagt het stoppen met roken bij aan een verbetering van de gezondheid, en hoe slecht is passief roken eigenlijk?

Hulp bij het stoppen

Vervolgens gaan we een kijkje nemen in de mogelijkheden die er zijn om het stoppen met roken gemakkelijker te maken. Hierin bespreken we onder andere de nicotinevervangers: nicotinekauwgom, -pleisters en -zuigtabletten komen onder andere aan bod. Er wordt gekeken naar de verschillende manieren van begeleiding en therapie die men kan ondergaan om het stoppen met roken makkelijker te maken. Gedragstherapie, hypnotherapie, hulpgroepen, trainingen en het internet komen hier onder andere aan bod. Na dit onderdeel zullen we ingaan op medicijnen die gebruikt kunnen worden bij het stoppen met roken om vervolgens nog wat vertellen over de natuurlijke manieren die er zijn om te stoppen met roken, zoals acupunctuur of de steeds bekender wordende lasertherapie. We zullen ook nog aandacht schenken aan combinaties van verschillende methoden en geven een overzicht van de meest effectieve interventies volgens empirische onderzoeken. Na dit onderdeel heb je inzicht in de diverse methoden die er zijn om te stoppen met roken. Je hebt kennis over de werking en mogelijke bijwerkingen die kunnen optreden. Ook heb je een beter beeld hoe effectief deze methoden zijn en of ze het waard zijn om uitgeprobeerd te worden.

Terugval voorkomen

Vervolgens zullen we dieper ingaan op terugval. Waarom beginnen mensen weer te roken na gestopt te zijn voor een langere periode? Wat zijn de mogelijkheden om terugval te voorkomen? Hoe kun je dit het beste voor jezelf voorkomen? Hierbij wordt ook inzicht gegeven in het roken als een verslaving: hoe werkt de verslaving precies op neurologisch gebied? Door hier meer bewustzijn over te creëren is het eenvoudiger om te stoppen met roken en dit ook vol te houden. Aan het einde kijken we naar de zorgverzekeringen en de kosten die deze dekken om af te sluiten met de waarborging van kwaliteit van interventies en professionals die zich bezighouden met het stoppen met roken.

Jouw eigen motivatie

We staan eerst nog even stil bij de term ‘motivatie’. Bij het stoppen met roken is het van essentieel belang dat je gemotiveerd bent om het roken vaarwel te zeggen. Deze motivatie is het sterkst wanneer deze van binnenuit komt, ook wel intrinsieke motivatie genoemd. Je wilt echt stoppen met roken en je bent ervan overtuigd dat dit ook gaat lukken. Verderop in het deze cursus zullen we nog een keer dieper ingaan op de motivatie en hoe we daarop in kunnen spelen en die zo sterk mogelijk kunnen maken. Daarbij zullen we ook nog oefeningen doen om meer inzicht te krijgen in gedrag, gedachten en gevoelens. Hierdoor ben je beter in staat om op je motivatie in te spelen.

BESTEL DEZE CURSUS
Sectie Introductie
Les 1Introductie
Les 2De eerste stap
Les 3Effecten op de gezondheid
Les 4Effecten op langere termijn
Les 5Manieren om te stoppen
Les 6Begeleiding & therapie
Les 7Medicijnen
Les 8Natuurlijke producten & behandelwijzen
Les 9Methodes combineren
Les 10Een terugval | ontstaan
Sectie Manieren
Sectie Een terugval voorkomen
Les 12Manieren om een terugval te voorkomen
Les 13Valkuilen tijdens het stoppen
Les 14Motivatie
Sectie Oefeningen
Les 15
Les 16ABC-methode
Les 17ABC-methode | oefening
Les 18GROW-methode
Les 19Logische Niveau's
Les 20Visualisatie
Les 21Tips
Sectie E-boek

Geef een reactie